Nordlysbillede i HD

758D57BB-E0FE-416E-B912-8E0C28E7D5BF
I Grønland kan man opleve dette sære fænomen: Nordlys.
Når jeg skal tage billeder af det, autofokuserer jeg typisk på noget i samme afstand, men med lidt mindre lys; i de ti sekunder, der så går, før selve billedet tages, vender jeg kamerastativet rigtigt. På den måde tager kameraet nok lys ind, så både by- og nordlys kommer med.
Nogle gange er det nødvendigt lige at stille på “niveauerne” bagefter, justere en eller anden nuance eller gøre det en anelse skarpere, men derudover manipulerer jeg ikke med billederne. De små, hvide streger er stjerner. Eftersom jeg ikke har et superkamera, er jeg nødt til at bruge laaaaang tid til at få lys ind. Og i mellemtiden snurrer jorden videre …
Så klik på billedet, download som wallpaper på telefonen. Eller lad være.