Thomas Teglgaard – privat eller offentlig?

Lægen Thomas Teglgaard arbejder for så vidt som alle andre læger (hvis det da overhovedet giver mening at generalisere). Heldigvis har vi mennesker forskellige interesser, på den måde kan vi berige hinanden ved at fremvise interesser/talenter/forskellige forhold i livet, som man ellers kunne have overset, ligesom man jo aldrig ved, hvornår man får brug for en “nørd” til at hjælpe med et eller andet.

Thomas Teglgaard skriver bøger og laver musik og video i sin fritid – nå ja, og i perioder har forfatterskabet været hovedbeskæftigelsen.
At være forfatter er imidlertid krævende. Det tager tid og kræver fordybelse, fokus og stærk vilje. Det er nemt nok at skrive, når man føler sig inspireret; det er, når inspirationen udebliver, det skal vise sig, om man virkelig er forfatter. Inspirationen kommer ikke bare dumpende; ofte må man arbejde sig til den … eller simpelthen skrive uden at føle sig inspireret!
Tjener man så mange penge på at skrive? Desværre ikke. Kun få kan leve af at skrive; i perioder har Thomas Teglgaard været “forfatter på fuld tid”, men det er nok lidt af en tilsnigelse at skrive “fuld tid”, idet det altid har været nødvendigt med foredrag, små bestillingsopgaver samt lejlighedsvise vagter som læge.

Arbejdet som læge er en slags “offentligt erhverv”, og det er arbejdet som forfatter også – også selv om arbejdet er en fritidsinteresse.
Disse to “offentlige ansigter” kan kollidere; det er sket før, og det kan ske igen. Dog ikke som det tidligere er sket. Thomas Teglgaard er færdig med pressen, gider ikke længere de dér journalister. Vel, de gør blot deres arbejde, men det før Teglgaard også, nemlig at være læge og skrive bøger.

Der er også en familie og andre “forpligtelser” at tage hensyn til, hvilket også er forklaringen på, at det længe har været slut med foredrag, undervisning osv.
Dette sidste er dog ikke definitivt. Forhåbentlig bliver der snart tid og overskud til at komme lidt ud i “den virkelige verden” igen.