Medicinsk ekspert

En læge skal være medicinsk ekspert. Det betyder imidlertid ikke, at man uanset speciale skal være professor i intern medicin; det handler om fagligt niveau. Muligvis ville det have været mere hensigtsmæssigt at kalde kompetencen “lægefagligt uangribelighed” eller bare man er “rigtig, rigtig god til sit fag”.
At være “medicinsk ekspert” – dvs. fagligt dygtig – står fuldstændig centralt for enhver læge. At det også er et nøglepunkt ift kompentencer mhp videreuddannelse, må vi alle glæde os over, men hævet over enhver tvivl må det være, at en god læge er fagligt dygtig.
At være fagligt dygtig er mange ting; først og fremmest er det (mener jeg) at lytte sig ind på patienterne, forstå deres problemer, hvad enten årsagen eller årsagerne skal findes i nord eller syd for kraven.
Forudsætningen herfor er naturligvis, at man som læge er velfunderet i teorien og gerne have en del klinisk erfaring at trække på.

Er Thomas Teglgaard medicinsk ekspert? Tjah, hvem skal bedømme det? Der er selvfølgelig altid noget at læse op på, men det påstås her, at lægen Thomas Teglgaard faktisk kan kalde sig medicinsk ekspert efter et årti i psykiatrien.