Københavns Kommune får problemer

For nogle år siden arbejdede jeg i Københavns Kommune: Afdelingslæge på et rådgivningscenter, siden afdelingslæge på heroinklinikken Valmuen. Imidlertid så jeg med stigende bekymring på, at man brugte penge, som af staten var afsat til heroinbehandling og sundhedsfaglige ydelser, til andre ting – først og fremmest sociale ydelser, som kommunen i forvejen tog sig godt betalt.

Helt konkret betød det mangel på korrekt overvågning og kontrol, og der blev derfor smuglet heroin ud af Valmuen. Jeg gjorde ledelsen bekendt med det her mange gange og har naturligvivis problemer den dag, jeg får at vide, at der er narkomaner ude i byen, som er døde, fordi de brugte denne “autoriserede heroin” uautoriseret – det første dødsfald ramte mig personligt hårdt. Var det da ikke mit ansvar?

Kort sagt satte jeg min stilling ind på, at det skulle ændres, og kommunen var vist lykkelige for at slippe af med mig. Så lykkelige, at de her flere år senere har meddelt mig, at jeg er ukvalificeret til jobbet.
Nå ja, og alt i min personalesag, der vedrører Valmuen, må jeg ikke få aktindsigt i.

Og lige hér begik man en fejl i socialforvaltningen. Det, man så længe havde forsøgt at skjule for offentligheden, har jeg tænkt mig at holde frem i lyset … sådan for alvor.
Hvordan? Time will tell. Og det kommer ikke til at gå stille for sig.